Hogyan vágj bele a saját lakberendező márkád építésébe?

Ha azt csinálod, amit szeretsz, az a szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az a boldogság.

Amikor több mint 14 éve elhatároztam, hogy felépítem a saját márkámat, a DIZAIN-t, igazából fogalmam sem volt róla, hogy mibe vágom a fejszémet. Ösztönösen kezdtem bele, nem volt konkrét stratégiám, csak egy jól megfogalmazott célom és kitartóan mentem előre, mindig az adott helyzethez igazodva, amivel épp szemben találtam magamat. A saját bőrömön tapasztaltam meg a személyes márkaépítést, és tanultam meg lépésről lépésre ezt a folyamatot.

Tisztában voltam az erősségeimmel és a gyengeségeimmel is, hittem magamban és élveztem minden percét annak, ahogy a semmiből egyre ismertebb lett a nevem és a márkám. A küldetésem lebegett a szemem előtt, hogy segíthetek másoknak jobbá tenni az életüket azáltal, hogy funkcionálisan jól működő környezetet teremtek nekik, amely ráadásul még nagyon jól is néz ki. Akkor is csináltam és mentem előre, ha nem tudtam pontosan, hová vezet az út. Tudtam, hogy majd menet közben megkapom a válaszokat. Így is lehet? Igen. De sokkal tovább tart.

Nem volt mindig egyszerű, jól jött volna valaki, egy mentor, aki támogat és segít a döntési helyzetekben. A lakberendező sulikban megtanítják a szakmát, de nem tanítják meg, hogyan építsd fel magad és hogyan szerezz ügyfeleket. Beletelt jó pár évbe, mire megtanultam hogyan csináljam. Ez egy folyamat, nem egy elérendő cél, még most is építem a személyes márkámat minden egyes nap. 

A személyes márkaépítés alapja minden esetben az önismeret. Minél jobban ismered magad, annál jobb énmárkát tudsz építeni. Fel kell fedezned a képességeidet, az erősségeidet és a gyengeségeidet is. Első lépésként el kell mélyedned az önismeretben, hogy megtaláld azokat az erősségeidet, amelyekre fel tudod építeni az énmárkádat. Csak így lehetsz hiteles. Mert a márkád nem más, mint egy betartott ígéret.

Most, hogy egy ideje én magam is mentorrá váltam – nem csak személyes márkaépítési workshopokat tartok, hanem egyéni folyamtokban is segítek –, már pontosan látom, mit jelent ez a támogatás. A mentoráltjaim csillogó szemekkel mesélnek a céljaikról, a motivációjukról, megosztják velem a kétségeiket, és nekem nagyon jó érzés, hogy segíthetek és a támogatásommal szélsebesen mennek előre. Az ő sikerük az én sikerem is. Nagyon feltöltenek ezek a találkozások, hálás vagyok mindenkinek, aki bízik bennem és az én tapasztalataimra támaszkodva alakítja ki a saját márkáját.

Indulásnak összegyűjtöttem, hogy 2021-ben milyen csatornákat használnék az énmárkám építésére, ha most kezdő lennék és teljesen ismeretlen a piacon:

  • Blogot vagy vlogot indítanék

Igen, igen, igen. Még ma is elkezdenék blogot írni! Én szeretek írni (önismeret!) és hiszek benne, hogy az emberek szeretik a jó és minőségi tartalmakat. Egy vlog indításához az írásnál sokkal bátrabbnak kell lenni, de azért elgondolkodnék ezen is, mert a videós tartalom sokkal hatékonyabb az írottnál.

  • Készítenék egy honlapot 

Muszáj megmutatni magadat minél több platformon. A social media korában ez egyáltalán nem nehéz. Létrehoznék Facebook, Instagram és LinkedIn oldalakat, és elgondolkodnék egy YouTube csatornán is…

  • Nagy hangsúlyt fektetnék a kapcsolatépítésre!

Ez a szakma – mint sok másik is – a bizalomra épül. A klasszikus marketing fogások (pl. hirdetések) is működhetnek, de hosszú távon az ajánlások fogják meghozni azt a biztos megrendelői réteget, amely a megélhetésedet fogja biztosítani. Amíg ez nem jön el, neked kell tenned azért, hogy megtaláljanak. A legkönnyebb útja ennek, ha “felhívod magadra a figyelmet” a social mediában és közben erőteljes hangsúlyt fektetsz a networkingre is.

  • Keresnék egy mentort

Egy mentor segítségével éveket tudsz megspórolni. Sokkal gyorsabb és hatékonyabb lehet a haladás egy olyan ember támogatásával, aki előtted jár az úton. Te már biztosan nem fogod elkövetni azokat a hibákat, amiket ő elkövetett, nem kell magadon tesztelned a módszereket, ha van, aki szelíden terelget. Ha úgy érzed, hogy szükséged lenne egy mentorra, jelentkezz a Személyes Márkaépítés Workshopra ITT. A workshopon végigvezetlek a személyes márkaépítés kezdeti lépésein, felteheted a kérdéseidet és válaszokat is kaphatsz rá. A részleteket az Esemény oldalon találod. Ha jobban hiszel az egyéni képzésben és szeretnél másokat megelőzve gyorsabban haladni, jelentkezz a Mentor Programomba IDE KATTINTVA! Szeretettel várlak!